STOLEN
Sett deg ned, len deg tilbake og bli kjent med Stolen – en intervjuserie fra Viiben, hvor kjente og kjære mennesker forteller om stedene, stolene og situasjonene de oppsøker for å pleie kreativiteten, sinnsroen, eller bare ønsker å kjenne på dét å være.

Rune Bruvik

Under en familie­ferie i Sveits i 1992 fikk 15 år gamle Rune Bruvik en umiddelbar fascinasjon for klokker og klokke­design. 18 år og en fysioterapiutdanning senere lanserte han klokkemerket Bruvik Time.

Med utsøkt design og urverk til å stole på, pryder klokkedesigner Rune Bruviks kunststykker håndledd på både damer og herrer i inn- og utland.
 
– Jeg ble født kreativ. Som ungdom valgte jeg en annen utdanningsvei og endte til slutt opp som fysioterapeut. Behovet for å jobbe mer kreativt ble imidlertid stadig sterkere jo eldre jeg ble. Og da min interesse og selvlærte kunnskap om klokkedesign lå mitt hjerte nærmest, valgte jeg å realisere en drøm jeg hadde hatt siden familieferien i Sveits som 15- åring, forteller Rune Bruvik.
 
Den da forestående eks-fysioterapeuten designet en klokke med tilhørende konsept, som deretter ble satt i produksjon.
 
– Produksjonen ble utsolgt og jeg fikk mulighet til å lage flere design. Så nå sitter jeg her, 12 år etter, og jobber fremdeles kreativt.

Kreativ bevegelse

– Hvor befinner du deg når du er på ditt mest kreative?

– På reise eller bare ved å være i bevegelse. Alle mine beste kreative prosesser skjer enten når jeg går tur i naturen eller sitter på toget til en eller annen destinasjon. Bevegelse skaper bevegelse, og naturen inspirerer med sin naturlige tilstedeværelse. Det gir ro, flyt, samt masse fine inntrykk.

Bruvik og hans klokker har etter hvert besøkt mange av verdens hjørner og metropoler. Favorittstedet på jord ligger derimot like utenfor byen han bor og har kontor i.

– På hytta utenfor Haugesund slapper jeg av som hobbysnekker, da eiendommen er gammel og stadig krever vedlikehold. Det å dra på hytta er som å komme til et annet land, uten andre krav enn å gjøre akkurat det vi ønsker til enhver tid.

Ser etter kvalitet, design og funksjon

Hva ser så klokkedesigner Bruvik etter når han skal skaffe seg en ny stol?
 
– Kvalitet, design og funksjon, i tillegg til at jeg ikke ønsker å ha en stol du ser overalt. Min favorittstol er fra den danske møbeldesigneren Finn Juhl, som designet loungestolen #45 Chair – et ikon som er minst like bra design i dag som da han designet den i 1945.