OM

Mitt navn er Christian Gade, grunnlegger av Viiben. Jeg er utdannet industridesigner og har alltid elsket møbler, så når muligheten bød seg visste jeg at jeg måtte gi jernet. Firmaet er inspirert av mine to sønner og deres behov for passende møbler. Målet mitt er relativt enkelt: å gi foreldre som meg og deres barn møbler av høy kvalitet som gjør hverdagene enklere.


-

INSPIRASJON


Viiben er inspirert av hverdagene og de små utfordringene familier møter gjennom dagen. Min sønn Victor ønsket seg sin egen stol, og ut fra dette ønsket oppstod Model V. Den første stolen møtte ikke mine kvalitetskrav, så jeg designet hele stolen om igjen. Da jeg så delte den på Instagram fikk den så mye oppmerksomhet at jeg ble inspirert til å fortsette å forbedre designet. Hele fem ganger lagde jeg den på nytt, med små endringer hver gang, til jeg til slutt endte opp med Model V — den første modellen i min kolleksjon.


DESIGNFILOSOFI


Enkle, gode materialer og holdbare løsninger. Klassiske farger og lite utsmykking. Viiben streber mot å lage kolleksjoner av produkter som hører til i samme familie. De runde og myke hjørnene er signaturdetaljer som stammer fra Model V. En annen designdetalj jeg er stolt av er måten armlenet rammer inn setet på Model V.


BARN & MØBLER


Mens typiske barnestoler har setebelter eller annen lignende låsemekanisme for å holde barnet i stolen, er Viiben-stolene designet for å la barnet gå fritt ut og inn av stolen. Vi tror det er bra for barnets utvikling å la barnet selv bestemme når det skal være aktivt, samtidig som det gir barnet et sted å hvile når det trenger det selv.

 


MATERIALER


Viiben-produktene er laget av bærekraftige materialer som er enkle å vedlikeholde. Vi bryr oss om materialenes verdikjede, fra produksjon og helt til resirkulering. Det er viktig at kvalitet prioriteres i hvert steg av kjeden.


SALG & KUNDER


Viiben selger produkter av høy kvalitet som varer i generasjoner. De produseres i Norge og Danmark, og det betyr at de er ikke, og vil aldri bli, billige møbler.