STOLEN
Sett deg ned, len deg tilbake og bli kjent med Stolen – en intervjuserie fra Viiben, hvor kjente og kjære mennesker forteller om stedene, stolene og situasjonene de oppsøker for å pleie kreativiteten, sinnsroen, eller bare ønsker å kjenne på dét å være.

Sonia Huanca Vold

Helt siden hun i ung barneskolealder laget Flotmyr Avis, har Sonia Huanca Vold visst at egen skapertrang og kreativitet skulle få utfolde seg med et arbeidsliv innen media. I dag sitter den allsidige journalisten i en av sjefsstolene hos Matkanalen.

Sonia Huanca Vold har vært Dagbladet-journalist, redaksjonssjef i Costume, leder for VGs MinMote, innholdsprodusent og partner i kommunikasjonsbyrået PYX og er nå innholdssjef i hurtigvoksende Matkanalen.

– Når bestemte du deg for å satse på en karriere innen media?

– Jeg tror aldri det var et valg. Jeg har følt meg som en journalist så lenge jeg kan huske. Allerede på barneskolen skrev jeg artikler og lagde Flotmyr Avis som jeg solgte i nabolaget. Jeg begynte som ungdomssjournalist i Haugesunds Avis da jeg var 14, og har jobbet i media siden.

Skapertrang og bohemdrøm

Den erfarne mediepersonligheten anser seg som heldig hva gjelder å ha en jobb hvor hun får brukt kreativiteten sin.

– Å være kreativ med egne prosjekter, krever litt mer mindfulness enn småbarnsfasen byr på. Jeg har alltid hatt et sterkt skaperbehov. Å tegne, male, designe og skrive var lidenskaper jeg dyrket mer som ung. Når jeg pensjonerer meg, skal jeg leve ut bohemdrømmen med eget atelier i rustikke omgivelser.

– Hva er ditt favorittsted på jord?

– Peru. Jeg tilbrakte mange somre der i oppveksten, og har en sterk tilknytning til maten, musikken og estetikken. Min største drøm akkurat nå er å kunne ta med barna mine på besøk til bestefar i Cusco. Min peruanske bakgrunn er en stor del av den jeg er, og det er viktig for meg at de også får et forhold til vår families indianske arv.

Minnerike favorittstoler

– Har du en favorittstol, og hvorfor akkurat den?

– Jeg er veldig glad i Y-spisestolene våre – designet av Hans J. Wegner. God mat og dét å samle familien rundt spisebordet er noe av det beste livet har å by på. Det sitter mange fine minner, gode samtaler og fremtidige opplevelser i de stolene.

– Hvilke kriterier er viktige for deg når du skal skaffe deg en ny stol?

– At den er minst like komfortabel som den er vakker. Det eneste som kan trumfe komfort er kunst. Drømmen er å en dag kunne eie en av stolene som den meksikanske kunstneren Pedro Friedeberg designet på 60-tallet. Den i mahogny, formet som en hånd.